Print selv plakater

Hvordan kan jeg selv printe en plakat? Kan jeg finde ud af det? Hvad gør jeg, hvis min printer ikke kan printe store plakater? Spørgmålene kan være mange, men det er slet ikke så svært at printe din plakat selv.


Download

Når du har købt en plakat som digital fil, får du en email med et link til din plakat som PDF-fil. Download filen, og gem den på din computer. For at åbne filen skal du have Adobe reader. Programmet er meget udbredt, og du har det derfor højst sandsynligt allerede på computeren. Andre PDF-læsere kan også bruges, men små afvigelser i layoutet kan forekomme.


Print-selv

Åbn PDF-filen, vælg "Filer" i øverste venstre hjørne og derefter "Udskriv". Du kan rette indstillingerne for udskrivningen, men mulighederne vil afhænge af din printer. Klik på "Egenskaber" i udskiftsdialogen, og se om du kan vælge en bedre udskriftskvalitet, evt. foto-kvalitet.
For et ekstra godt resultat bør du ikke printe på almindeligt printerpapir, men derimod noget kraftigere papir eller evt. hobby-karton.
De fleste hjemmeprintere kan kun printe i A4-format. Skal dit print være større, kan du bruge online print-services.


Print online - online printservice

Har du ikke lyst eller mulighed for selv at printe din plakat, kan du tage den med til din lokale printshop og få den udskrevet professionelt der. Der findes også mange online-services, som tilbyder print af plakater både på papir, lærred eller andre sjove materialer. Pixum tilbyder fx print på akrylglas. Bestiller du hos en online-service, kan du mange steder bruge PDF-filen som den er. Enkelte steder tager de dog kun i mod jpg-filer. Det er heldigvis nemt at lave din PDF-fil om til en jpg-fil. Søg blot efter "convert pdf to jpg online", og der vil komme flere sider frem, som kan klare opgaven med det samme, uden at du skal installere noget.